Cromar - Hrvatska udruga za marketing je udruga svih pravnih i fizičkih osoba koje imaju interes u unaprjeđenju marketinške teorije i prakse.

16. kongres CROMARa

cromar1998
Download PDF

Radnom sjednicom u Osijeku je nastavljen 16. kongres  CROMAR-a, Hrvatske zajednice udruga za marketing, pod nazivom Hrvatsko gospodarstvo u tranziciji – marketinško okružje prema globalizaciji.
U sklopu teme Razvojni pravci gospodarstva Hrvatske i marketinška globalizacijska ekspanzija – metodološki pristup stručnjaci zagrebačkog, osječkog, splitskog i pulskog Ekonomskog fakulteta govorili su o tranzicijskim i globalizacijskim utjecajima na hrvatski marketing, evoluciji koncepta marketinga, kao pretpostavci njegove aktivne uloge u gospodarskim globalizacijskim procesima, te utjecaju etike i informacijske tehnologije na tranziciju i globalizaciju.
Predsjednik CROMAR-a Stjepan Bratko rekao je kako kongres mora odgovoriti na pitanje kako izaći iz tranzicijske pozicije u globalizacijske procese Europe i svijeta. Ocijenio je da se u te procese mora ući s pripremljenom strategijom.

Izvor: http://www.hrt.hr/arhiv/99/10/28/GOS.html